MUSICONICA
+  Honda Barátok Klubja Magyarország Fórum
|-+  Honda autó, motor, sport» » Csak egyszerűen Civic
Username:
Password:
Chat(1)
Oldalak: 1 [2] 3 ... 24   Le
  Nyomtatás  
A téma pillanatnyi értéke: ****
Te még nem értékelted ezt a topickot. Kérlek, értékeld:
Szerző Téma: Csak egyszerűen Civic  (Olvasva: 31028 alkalommal)
0 Tag és 1 Vendég ezt a témát nézi(k).
Reddly
Global Moderator
Állandóan fórumozó
*
Nem elérhető Nem elérhető

HBKM: Klubtag
Hozzászólás: 3048

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #30 Elküldve: február 20, 2007, 10:17:21 pm »

Ahogy elnézem, ti a sima autózgatásra már nem is tudtok gondolni!? :-[ Pl.hogy gyorsul, ha a lámpánál ki kell lőni, vagy a kekeckedő off autókat lerázni stb. Pedig az 1.4 is Civic is képes ilyenekre. Röhög mosoly

képes ám;)
ezt én is tudom tanusítani, néha csak pislognak az off német autósok h elpicsázom őket;)
Naplózva

'98 Honda Civic 1.4iS - Álmok ereje:)

Pudleiner
Vendég
« Válasz #31 Elküldve: február 20, 2007, 10:20:26 pm »

Hali....csak egy kis autógyilkosok!!!
http://videos.streetfire.net/video/cfc000b5-bdc3-4008-b8b0-8aa19cbcbdf4.htm azé má sok.....
Naplózva
Elmör
Gyakorlott fórumozó
*

Hozzászólás: 1015

A lényeg, hogy japán legyen, egyelőre sajnos FWD.

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #32 Elküldve: február 20, 2007, 11:05:54 pm »

Venni egy régi M3-ast, Yokohama gumik, 100-as benya, 4 pontos öv, ültetés, irány a pálya.
Driftelni ki se vinném, ott sírnám el magam ha potyára kopna a Yoko... mosoly

Na majd ha kigyógyultam a Hondából már egy kicsit, és akkor a gyógyszeres kezelés alatt elkezdek egyre gyűjteni... mosoly

Azért ennyire nem akarnék driftelni, hogy ne japánt vegyek... ;D
Talán inkább majd a Nissan egyszer, az sem drágább mint a bömbi és coupe, meg alapból turbós és japó, mi kell még ennél több? Viktor kacsint

Persze lehet béna lennék hozzá. Eddig egyik télen próbáltam a volt kis Fiestámat forgatni kézivel, aminek a vége egy acélfelni csere lett, hál égnek futómű nem maradt a padkán. :mosoly ;D
Naplózva

'97 Civic 1,6 VTi, de majd alakítok valamit.
Hondadoc
Doki
Klubelnök
A fórum az élet
*

Hozzászólás: 6170

Elismerések:
Top hozzászoló

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #33 Elküldve: február 21, 2007, 08:38:49 am »

Értem ám a gondod! Viktor kacsint
Bizony driftelni csak hátsókerekessel lehet!!! 8)
Abból meg, ami Honda, az drága, meg szerintem kár is érte.
Esetleg csak driftre venni valami viszonylag olcsót és építgetni??
Bár az igaz,hogy én sem nagyon tudok típust javasolni, talán egy öreg 3-as BMW,majd némi szívátültetéssel és futóművel.

Venni egy régi M3-ast, Yokohama gumik, 100-as benya, 4 pontos öv, ültetés, irány a pálya.
Driftelni ki se vinném, ott sírnám el magam ha potyára kopna a Yoko... mosoly

Na majd ha kigyógyultam a Hondából már egy kicsit, és akkor a gyógyszeres kezelés alatt elkezdek egyre gyűjteni... mosoly

Ádám nem ment vele rosszat a Ringen tavaly slickekkel...
Naplózva

...a mi dolgunk, hogy mit kezdünk az idővel, ami megadatott...
centrop
Administrator
Félprofi fórumozó
*

Hozzászólás: 3993

Elismerések:
CsodagyerekVicces FickóHurka kutya

anu

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #34 Elküldve: február 21, 2007, 10:13:35 am »

Hali....csak egy kis autógyilkosok!!!
http://videos.streetfire.net/video/cfc000b5-bdc3-4008-b8b0-8aa19cbcbdf4.htm azé má sok.....

kedvencek közé berakva.
hideg téli estéken jó lesz nézegetni!
 mosoly
Naplózva

kareshu
Nagyon új fórumozó
*

Hozzászólás: 17

Honda - szemünk fénye

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #35 Elküldve: február 21, 2007, 01:57:09 pm »

Igazat adok azoknak, akik a síma 1.4-est dícsérik, mivel nekem is ilyen van. Bár soros motor, mégis káprázatos hangja van (+spéci kipufogó). A 90 paci nem túl sok, öt személlyel csak nyöszörög. De ha nem tömegközlekedésre használjuk, hanem csak ketten száguldunk vele, képes kimutatni a foga fehérjét. Kettesben sikítva fúrja magát a légtérbe, a gyalogosok ámulattal megállnak és néznek, de minden szélvészgyorsan hátramarad. Különösen élvezetes hegynek fölfelé tolni. A fiam a múltkor videóra vette, ahogy egy kis szűk utcában felrepesztettünk. A feleségem végigsikította a rohanást a házak között. Azóta ez a kedvenc filmünk mosoly De az is jó volt, amikor a Balcsi felé siettem, és bekéretzkedett egy stoppos. Viaszfehéren szállt ki, igaz, minden lehetséges helyen kiforgattam a mocit a üveghangig. Pedig tudom, h nem szabad. Mert szóval oda is ki akartam lukadni, hogy hiába írják mindenütt: az erőforrás elpusztíthatatlan, csak jó olaj kell stb. Ez nem teljesen igaz, mert én húszezer km alatt sajnos elértem, hogy hallani a szelephimbák halk zakatolását álló helyzetben. Úgyhogy, gyorsuljunk, de mértékkel!
Naplózva
Reddly
Global Moderator
Állandóan fórumozó
*

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #36 Elküldve: február 21, 2007, 02:37:07 pm »

teljesen egyetértek minden gondolatoddal, de azért ha normálisan van szervizelve megfogja hálálni azt szvsz
énsem pöretem mindig agyon de ha racinges kedvemben vagyok akkor jó h feelinges kiskocsi
Naplózva

ÖregKergyu
Nagyon sokat fórumozó
*

Hozzászólás: 1714

Elismerések:
Sörivó KirálySunyiba ragasztgató

Alelnök

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #37 Elküldve: február 21, 2007, 04:48:56 pm »

mert én húszezer km alatt sajnos elértem, hogy hallani a szelephimbák halk zakatolását álló helyzetben. Úgyhogy, gyorsuljunk, de mértékkel!

Síma szelephézag állítás, és minden rendben van! Viktor kacsint 8)

Naplózva

Acura RSX TypeS 2005/ Öreg Kergyu
Reddly
Global Moderator
Állandóan fórumozó
*

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #38 Elküldve: február 21, 2007, 04:59:35 pm »

mert én húszezer km alatt sajnos elértem, hogy hallani a szelephimbák halk zakatolását álló helyzetben. Úgyhogy, gyorsuljunk, de mértékkel!

Síma szelephézag állítás, és minden rendben van! Viktor kacsint 8)

én is erre tipőőőtem
Naplózva

Lazy
Fórumozó
*

Hozzászólás: 599

Civic LSi-VTi Hibrid

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #39 Elküldve: február 21, 2007, 06:34:00 pm »

Ez nem teljesen igaz, mert én húszezer km alatt sajnos elértem, hogy hallani a szelephimbák halk zakatolását álló helyzetben. Úgyhogy, gyorsuljunk, de mértékkel!

Én szoktam a HRingen is menni az autómmal, de én nem tapasztaltam ilyet, igaz én kicsit sűrűn cserélem az olajat, mert nem km-hez kötöm, hanem színhez és állapothoz. Így használattól függően kb. 4-7ezer km-enként cserélek olajat. Egyébként szerintem is csak sima szelepállítás kell neki, vagy csak sima olajcsere, mert már nem olyan jó az olajad kenése.
Naplózva

Lazy - 1992 Civic 3D LSi DOHC VTEC mosoly
Reddly
Global Moderator
Állandóan fórumozó
*

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #40 Elküldve: február 21, 2007, 06:57:21 pm »

Ez nem teljesen igaz, mert én húszezer km alatt sajnos elértem, hogy hallani a szelephimbák halk zakatolását álló helyzetben. Úgyhogy, gyorsuljunk, de mértékkel!

Én szoktam a HRingen is menni az autómmal, de én nem tapasztaltam ilyet, igaz én kicsit sűrűn cserélem az olajat, mert nem km-hez kötöm, hanem színhez és állapothoz. Így használattól függően kb. 4-7ezer km-enként cserélek olajat. Egyébként szerintem is csak sima szelepállítás kell neki, vagy csak sima olajcsere, mert már nem olyan jó az olajad kenése.
én mindig megvárom a 10000 km-t de akkor szorgosan lecseréltetem szervízben!
Naplózva

Hondadoc
Doki
Klubelnök
A fórum az élet
*

Elismerések:
Top hozzászoló

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #41 Elküldve: február 21, 2007, 08:24:20 pm »

Anno egyik VTi-m sem ette az olajat, annak idején RS-el jártam. Mondjuk, ha nagyon pörgette az ember, pl. külhoni autópályázásnál, azt azért észrevette az olajszint.
Naplózva

kareshu
Nagyon új fórumozó
*

Honda - szemünk fénye

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #42 Elküldve: február 23, 2007, 09:23:44 am »

Nekem a Honda teljesen új, a régi Opelokat a helyi szakival javíttattam. De felnyitva a japcsi motorháztetejét, elrettentett a látvány. Kerestem egy másodállásos márkaszervízest, igaz, h még csak 1x látta a drágaszágomat. Nos a többi autóbubussal együtt valami olyat mondott, hogy ezeken nincs szelepállítási lehetőség, illetve amíg lehet, automatán utánállít szelepnek. Utána hidrotőke csere, vagy mi a szösz. Na egy ilyet meglépett a Mitshus ismerősöm, és ha jól emléxem, valami 260 000 pénzbe került Szomorú
Naplózva
Reddly
Global Moderator
Állandóan fórumozó
*

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #43 Elküldve: február 23, 2007, 10:44:43 am »

Nekem a Honda teljesen új, a régi Opelokat a helyi szakival javíttattam. De felnyitva a japcsi motorháztetejét, elrettentett a látvány. Kerestem egy másodállásos márkaszervízest, igaz, h még csak 1x látta a drágaszágomat. Nos a többi autóbubussal együtt valami olyat mondott, hogy ezeken nincs szelepállítási lehetőség, illetve amíg lehet, automatán utánállít szelepnek. Utána hidrotőke csere, vagy mi a szösz. Na egy ilyet meglépett a Mitshus ismerősöm, és ha jól emléxem, valami 260 000 pénzbe került Szomorú

lehet rajtuk állítani szelephézagot és valami 3-4.000 ftért megcsinálják!
Naplózva

Hondadoc
Doki
Klubelnök
A fórum az élet
*

Elismerések:
Top hozzászoló

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #44 Elküldve: február 23, 2007, 12:20:38 pm »

Mi a motorkódod? Szvsz minden Civicben lehet mechanikusan szelepet állítani.
« Legutoljára szerkesztve: február 23, 2007, 01:09:07 pm írta Hondadoc » Naplózva

Hondadoc
Doki
Klubelnök
A fórum az élet
*

Elismerések:
Top hozzászoló

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #45 Elküldve: február 23, 2007, 12:21:10 pm »

He, beraktam az idézetbe a mondandót? :-\
Naplózva

Micike
Rengeteget fórumozó
*

Hozzászólás: 2134

Elismerések:
Csodalámpa Aladinnal díj

A jó bort is szeretem!

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #46 Elküldve: február 23, 2007, 12:41:52 pm »

He, beraktam az idézetbe a mondandót? :-\
Újra rámész, és javítod. Viktor kacsint Velem is előfordult már, de kilehet javítani. Röhög
Naplózva
ÖregKergyu
Nagyon sokat fórumozó
*

Elismerések:

Alelnök

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #47 Elküldve: február 23, 2007, 03:43:21 pm »

MINDEN Civicen mechanikusan ( himbánként egy kontraanyával biztosított hernyócsavarral) állítható a szelephézag!!
Ott nem használnak hidrotőkés megoldást,mint az Opel,Mitsu, stb.
Ebből következik, hogy automatikus utánállítás NINCS,kézzel kell beállítani,nem nagy mutatvány egyébként! 8)
Naplózva

kareshu
Nagyon új fórumozó
*

Honda - szemünk fénye

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #48 Elküldve: február 23, 2007, 03:52:49 pm »

Köszi a infót, tavasszal a hónom alá csapom a verdát, és megyünk akko szelepet állítatni. Azt hiszem, ezzel meg is lesz a 100000-es nagyszervíz, mert most nagyon nincs az autóra pénzem. Pedig terveztem fékbetétcserét, + katalizátorcserét etc. Majd azzal nyugtatom magam, h úgy is azért vettem Hondát, hogy legyen 1 megbízható kocsim. Mert állandó szervízzel még a soltvadkerti csettegők is mennének... Mivel a havi részlet közel negyven, erre még rájön a bizti, meg az autós apróságok, no és a benzin, tulképp az én fizetésem így is rámegy. Ezért egy mosással be kell érnie az idén mosoly
« Legutoljára szerkesztve: február 24, 2007, 12:24:40 am írta Reddly » Naplózva
ÖregKergyu
Nagyon sokat fórumozó
*

Elismerések:

Alelnök

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #49 Elküldve: február 23, 2007, 03:58:35 pm »

Köszi a infót, tavasszal a hónom alá csapom a verdát, és megyünk akko szelepet állítatni. Azt hiszem, ezzel meg is lesz a 100000-es nagyszervíz, mert most nagyon nincs az autóra pénzem. Pedig terveztem fékbetétcserét, + katilátorcserét etc. Majd azzal nyugtatom magam, h úgy is azért vettem Hondát, hogy legyen 1 megbízható kocsim. Mert állandó szervízzel még a soltvadkerti csettegők is mennének... Mivel a havi részlet közel negyven, erre még rájön a bizti, meg az autós apróságok, no és a benzin, tulképp az én fizetésem így is rámegy. Ezért egy mosással be kell érnie az idén mosoly
100000km?
Akkor vezérmű szíjat is cseréltess, ha előtte nem volt biztosan, dokumentáltan cserélve!!
Mondjuk feszítő görgővel együtt az igazi, de, ha nincs nagyon rá pénz, akkor legalább szíjat.
Gaets típusokból kell választani kocsidra megfelelőt, ők szállítanak be a hondának, nem túl drága.( 5-7 eFt között)
Naplózva

Hondadoc
Doki
Klubelnök
A fórum az élet
*

Elismerések:
Top hozzászoló

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #50 Elküldve: február 23, 2007, 04:49:45 pm »

Csak a meló lesz húzós, ha nem ösmerős csinálja...

Eléggé munkaigényes egy szelepállítás és egy szíjcsere, viszont nagyon fontos!!!! (mármint a szíjcsere, ahogy ÖK is írta!)
Naplózva

Elmör
Gyakorlott fórumozó
*

Hozzászólás: 1015

A lényeg, hogy japán legyen, egyelőre sajnos FWD.

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #51 Elküldve: február 23, 2007, 09:03:18 pm »

Ha elszakad a szíj akkor ugyebár lőttek a motornak, jól tudom?
Feszítő görgőt miért kell cserélni szíjjal együtt?

Nekem most lett cserélve kb 20e. km-el ezelőtt mindkettő együtt, szerelőm még 20-at ad neki. Szerintetek is elég lesz 40e-ig? Én azt hittem kell már cserélni, de tényleg jó állapotban van.
Naplózva

'97 Civic 1,6 VTi, de majd alakítok valamit.
Reddly
Global Moderator
Állandóan fórumozó
*

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #52 Elküldve: február 24, 2007, 12:26:34 am »

Ha elszakad a szíj akkor ugyebár lőttek a motornak, jól tudom?
Feszítő görgőt miért kell cserélni szíjjal együtt?

Nekem most lett cserélve kb 20e. km-el ezelőtt mindkettő együtt, szerelőm még 20-at ad neki. Szerintetek is elég lesz 40e-ig? Én azt hittem kell már cserélni, de tényleg jó állapotban van.

a Honda motorok tudtommal szerencsére ugy vannak gyártva hogyha elszakad a szíj nem megy kárba a moci
Naplózva

Lazy
Fórumozó
*

Civic LSi-VTi Hibrid

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #53 Elküldve: február 24, 2007, 01:22:36 am »

Nos a többi autóbubussal együtt valami olyat mondott, hogy ezeken nincs szelepállítási lehetőség, illetve amíg lehet, automatán utánállít szelepnek. Utána hidrotőke csere, vagy mi a szösz. Na egy ilyet meglépett a Mitshus ismerősöm, és ha jól emléxem, valami 260 000 pénzbe került Szomorú

Hondáék nem nagyon használnak hindrotőkét, ha nem V6-os motorod van (Legend az hidrotőkés, NSX-et nem tudom), akkor nagy valószínűséggel nem hidrotőkés a motorod, szóval simán hézagolóval és villáskulccsal állítható a szelephézag. Szívó oldalon 0.2, kipufogó oldalon 0.25 megfelelő szinte bármelyik motor esetében.
Naplózva

Lazy
Fórumozó
*

Civic LSi-VTi Hibrid

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #54 Elküldve: február 24, 2007, 01:27:29 am »

a Honda motorok tudtommal szerencsére ugy vannak gyártva hogyha elszakad a szíj nem megy kárba a moci

Ez nem minden motorra igaz, a B-s az biztos, hogy belever a szelepbe, ha szakad a szíj. D-s esetén nem tudom, hogy melyik az, ami megússza.
Naplózva

kareshu
Nagyon új fórumozó
*

Honda - szemünk fénye

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #55 Elküldve: február 24, 2007, 02:56:53 am »

Köszönöm a higgadt hangú, megértő figyelmeztetéseket. A vezérműszíjat természetesen görgőstűl cseréltem vásárláskor, plusz persze szűrők, gyertyák, olaj (én Valvoline-t használok). Azóta annyi gond volt csak az autóval, hogy a főtengelyről lemászott az ékszíjtárcsa. Szerencse volt, hogy nem barmolta teljesen össze a véget, a motorbontás katasztrófáját elkerültem, de a tárcsacsere így is bontós cuccokkal olyan 30ezer HUF magasságában zárult. Csak azért említem meg, mert a ceglédi Honda-spécis srác (itt is köszönöm neki, hogy éjjel összedrótozta a gépet), szóval azt mondta, hogy ez tipik-hiba. Ha egy mezei szerelő nem szakszerűen ellenfogva húzza meg ott a csavart, bizony 10-12000 km után jelentkezik a fenti eset. És rossz belegondolni, ha teljesen lemaródik a főtengely vége...
Naplózva
ÖregKergyu
Nagyon sokat fórumozó
*

Elismerések:

Alelnök

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #56 Elküldve: február 24, 2007, 12:30:19 pm »

Sajnos a többségük nem! :'(
Ahogy Lazy írta, valamennyi "B"-s sorozatuba garantáltan belever a szelep a dugóba,nagyon jelentős kárt okozva!!!
Naplózva

kareshu
Nagyon új fórumozó
*

Honda - szemünk fénye

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #57 Elküldve: március 01, 2007, 12:14:49 am »

Kapott zöldkártyát és műszakit a verda. Úgy vittem el a szervízbe, ahogy volt. Gondoltam, egyszer legalább látnak precíziós aggregátot is. Ám a szaki csak a fejét csóválta (azt nem árulta el, mi nem tetszett neki mérés közben). Annyit jegyzett meg, hogy a japán autók nagyon szuperek, de zöldkártyán bűnrosszak. Őszinte csalódás volt a kritika, de lehet, hogy ez az általános igazság.
Naplózva
Hondadoc
Doki
Klubelnök
A fórum az élet
*

Elismerések:
Top hozzászoló

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #58 Elküldve: március 01, 2007, 08:02:23 am »

Ez a "szaki" vagy csak nagyon öreg és elhanyagolt verdákról általánosít, vagy egyszerűen elfogult...nem tudom. Talán méregesse a dízel füstokádó eu-s csodákat!  :o
Naplózva

centrop
Administrator
Félprofi fórumozó
*

Hozzászólás: 3993

Elismerések:
CsodagyerekVicces FickóHurka kutya

anu

unknown
Browser:
unknown
« Válasz #59 Elküldve: március 01, 2007, 09:20:54 am »

Ez a "szaki" vagy csak nagyon öreg és elhanyagolt verdákról általánosít, vagy egyszerűen elfogult...nem tudom. Talán méregesse a dízel füstokádó eu-s csodákat!  :o

Röhög
Naplózva

Oldalak: 1 [2] 3 ... 24   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás ide:  

Theme by webtechnica.com.
Az oldal 0.423 másodperc alatt készült el 29 kéréssel.