3. pécsi HBKM találkozó 2011. 06.03-05.

Pénteken, kora délutántól, szép lassacskán érkeztek a találkozó résztvevői, a Pátria Hotelbe. Jó volt látni az örömet, és boldogságot, amikor ismét találkoztak, az egymást régen látott kedves barátok, ismerősök.

Miután mindenki megérkezett, pihent a hosszú, és fárasztó út, és nap után, összejöttünk a hotel éttermében elkölteni vacsoránkat. Vacsora után Balogh Peti, alias PeaK és együttese a LoadStone, fergeteges bulit csaptak.

Sajnálatos módon, hamar véget kellett vetni a kiváló zenének, mivel az étterem vezetője annyira le akarta halkíttatni a zenét, hogy a dobos már képtelen volt ezen a szinten ütni hangszerét. Így a zenének vége lett. De a társaság jó kedvét, hangulatát nem lehetett elvenni, mert a hotel teraszán, és a szobák előtti pihenőben folytatódott a vidám beszélgetés.

Másnap délelőtt indult a csapat megnézni szép városunkat, ami sokuknak igazi, kellemes élményt nyújtott. A nagy meleg miatt, a rövidített városnézés után, közösen megebédeltünk az Arany galuska étteremben. Ahol nagy meglepetésünkre, villámgyorsan megtörtént az ebédeltetés, így még bőven maradt időnk egy-egy kávéra, sörre, a 60 fős busz indulásáig, ami vitte a csoportot Siklósra, majd Villányba. (Soha nincs akkora busz, amekkorára szükségünk lenne, mert ezen is volt állóhely, és még páran autóval jöttek utánunk.)

Ezek a buszos kirándulások, soha nem unalmasak, mivel mindig akad egy-két vidám, jó humorú ember, aki elszórakoztatja a társaságot.

A nagy részben felújított Siklós várában, egy kicsit mindenkit megérintett a múlt. Főképpen Tenkes kapitánya, (Eke Máté) legendás története jutott eszébe az embereknek. A várnézés után indultunk Nagyharsányba, a Szársomlyó-hegy keleti végén lévő szoborparkba, ami pár embernek nagy meglepetést, és örömet okozott látványával.

Innen folytattuk utunkat Villányba, a Szende pincébe egy igazán kellemes, borkóstolós vacsorára.

A pince és a jó borok marasztalták a csoport egy részét, de, sajnos, a busz indult vissza Pécsre.

Természetesen a jó kedv, és vidám hangulat folytatódott a hotelben is.

Vasárnap a reggeli, és a hotelből való kijelentkezések után indultunk a Baranyaringre, ahol nagyon kedvesen, udvariasan fogadtak minket.

Elkezdődött a gokart verseny, és új tehetségek bukkantak fel.

A verseny, az ebéd, és díjak átadása után, befejeződött a találkozó.

Nagyon jó hangulat volt, és mindezt átélni, nagy öröm volt számomra. Ilyen jó társaság kedvet csinál ahhoz, hogy a jövőben is legyen szervezve pécsi találkozó.

Köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt azzal, hogy eljött, mert nélkületek ez nem jöhetett volna létre!

Szerző: Kertayné Marcsi as Micike

Képek a találkozóról, itt

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj