CR-V 2012 - HBKM teszt

Mivel egy kimerítő, részletes tesztre a teszt hétvége nem igazán nyújt lehetőséget, nem beszélve a tesztpéldányok kilométer számlálójának alapállásáról, íme, egy rövid előzetes.

Két példányt sikerült megtekinteni Lórival Zalaegerszegen, Attiláéknál. Mint gondolom minden más dealernél is a szalonban egy fehér, 2.2 dízel volt kézi váltóval, erős közepes felszereltséggel - mely nyugodtan nevezhető nagyon gazdagnak is –, míg a próbaútra kitett példány egy szürkésbarna metál (már nem emlékszem, milyen fantázianevű), 2 literes benzines, azonos felszereltségű darab volt.

1. Külső

Nagyon szép. Kívül arányos, az előd tátott, számomra befejezetlennek tűnő orr részét átrajzolták. Nagyon guszták a lámpák, a „grill” régen sikerült ilyen harmonikusra. Oldalról is látványos, nagyon szép és praktikus fellépővel, mely elöl nem koszolja a nadrágot, csendesen, prémium módra csukódó ajtók, keskeny, minőségi illesztési hézagok a karosszériások bánatára....:) Mélyre nyíló hátsó ajtó, oldalt, kissé Volvósan felhúzott lámpákkal és esztétikus, spoilerszerűen kiképzett hátsó ajtótető, benne az organikusan integrált 3. féklámpával. Nem is kell rá tetőspoiler (A tesztpédányon volt, de minek?)

2. Belső

Minőségi, óriási beltér, több, mint 560 literes csomagtartóval, bőr - alcantara huzattal, kényelmes, de megfelelő oldaltartású ülésekkel, bődületes hellyel az első sorban, bőrpárnázással a középkonzol két alsó oldalán a lábnál. Szép, modern, de visszafogott műszerfal, minden szükséges és reálisan érinthető résznél alápárnázva puha műanyagokkal. Jó fogású, multifunkciós bőrkormány - 4 csoportba rendezett, közel kéttucatnyi kapcsolóval - kissé túlkezelt, tapintásra kissé barátságtalan fogással.

Biztosan jól bírja majd az izzadt tenyereket és nem megy majd tönkre 100k km alatt; szép széles könyöklő elöl, benne pakolórekesszel, 12 v csatival, aux csatlakozóval. Komoly hifi, amit nem próbáltam (még), 8 érzékelős tolatóradar elöl-hátul, tolatókamera, kb. 6 collos, 16:9-es képarányú i-MID információs képernyővel.

Elegáns, de visszafogott műszerfal díszítések, sok-sok pakolórekesz. Fejtér-lábtér komoly, nekem is bőséges...:) Váltó elöl a középkonzollal egy egységben, rövid úton, pontosan kapcsolható. Fék szépen adagolható, eléggé direkt, jó hatásfokú, esetleges fading-ot nem próbálgattam. Csomagtartó óriási, fantasztikusan megoldott ülésdöntés, 1 kar meghúzására teljesen automatikusan behajtja a fejtámlát, előrebillenti az üléslapot és elfekteti a hátsó támlát 2:1 arányban persze, oldalanként külön-külön.

3. Menettulajdonságok

Itt lesz majd a legkevésbé releváns a beszámoló, mivel a motort -30 km volt benne- nem próbáltam pörgetni.

Futómű halk, gördülési zaja kevés (Michelin gumik 225/60R18, Made in Hungary!), szép alufelnik. Forszírozott kanyarvételre személyautósan reagál, terhelésváltásra nem dülöngél. Motorzaj alapon minimális, kissé jobban hajtva sem tolakodó. Teoretikusan biztosan a 2.2-es dízel erőforrással lesz majd optimális a hajtáslánc.

Az első méterek ütán egyelőre ennyi – nekem NAGYON tetszett!

dr. Schwillinger Ferenc