A Honda 168 millió dolláros beruházásba kezd Kínában

Új gyárat épít a Honda 168 millió dolláros beruházás keretében a közép-kínai Hupej (Hubei) tartományban - közölte a kínai sajtó a vuhani (Wuhan) keltezésű hírt csütörtökön.

Az üzemkomplexum egymillió négyzetméteren terül majd el, mintegy négy kilométerre északkeletre a tartományi székhelytől, Vuhantól

A fokozott piaci igény arra sarkallta a Honda Motor és a Dongfeng Motor vegyesvállalataként működő Dongfeng Honda Automobile-t, hogy egy új üzem építésébe kezdjen, amely várhatóan 2012 második felében 60 ezres induló kapacitással már megkezdi a termelést.

A beruházás értéke 1,15 milliárd jüan (168 millió dollár), a gyár végül 240 ezer darabos éves termelésre lesz képes.

Az üzemkomplexum egymillió négyzetméteren terül majd el, mintegy négy kilométerre északkeletre a tartományi székhelytől, Vuhantól.

A Dongfeng Honda 2009-ben 210 ezer 600 darab autót adott el, 28 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Miután második gyára is megkezdi a termelést, éves termelői kapacitása el fogja érni a 300 ezer darabot. Ehhez hozzá fog adódni a Guangqi Honda és a Honda Automobile China termelése, 360 ezer és 50 ezer darabbal, aminek következtében a Honda eléri az évi 710 ezer darabos kapacitást.

Kínában 2009-ben több mint 46 százalékkal nőttek az autóeladások, 13,64 millió darabot értékesítettek. Ezzel az ország - az Egyesült Államokat megelőzve - a világ legnagyobb autópiacává vált.

(forrás: hirado.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj