Hivatalos képeken az európai Honda Insight

Az autó katalógusa után nyilvánosságra hozta a Honda az Insight hibrid következő generációjának fotóit, a pontos technikai adatokról azonban a japánok a Detroiti Autószalonon történő hivatalos bemutatóig nem nyilatkoznak. insight

Az első hivatalos kép és az autó katalógusa után nyilvánosságra hozta a Honda az Insight következő generációjának képsorozatát is, amelyeken az európai változat látható. Az új Insight komoly konkurenciát jelent majd az etalonnak tartott Toyota Priusnak is.

insight2

A kiszivárogtatott katalógusból és az első hivatalos képből már kiderült, hogy a szériagyártású Honda Insight kevés dologban tér el a Párizsi Autószalonon bemutatott koncepciótól. Többek között a tanulmányautó LED-es fényszóróit hagyományos világítótestek veszik át, és finomodott az autó hűtőmaszkja is. A Toyota Priushoz hasonlóan az új Insight is fejlett aerodinamikával érkezik majd, és a két autó hátsó kialakítása is hasonlítani fog egymáshoz. A két hibridmodell valószínűleg nem kap majd formatervezési díjat, azonban a Honda formavilága egységesebb képet mutat. Az autó hibridrendszeréről csak annyit árult el a Honda, hogy egy 1,3 literes benzinmotorhoz egy egyelőre ismeretlen teljesítményű elektromotor csatlakozik, amelyekhez egy CVT váltó kapcsolódik majd. Az autó akkumulátorokban tárolja majd az energiát, így a rövidebb városi szakaszokat akár teljesen elektromos üzemmódban is megtehetjük majd, azonban az autó fogyasztását és hatótávolságát még titkolja a gyár. Az új Insight el lesz látva a Honda legújabb fejlesztéseivel is, köztük a Ecological Drive Assist System nevű rendszerrel, amely a vezetőt látja el tanácsokkal alacsonyabb fogyasztás eléréséhez.

insight3

Az új Honda Insight a hamarosan kezdődő Detroiti Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt, míg az autó forgalmazása tavasszal kezdődik az Egyesült Államokban és Európában is. A gyár tervei szerint évi 200 000 autót sikerül majd értékesíteni, ami a Toyota Priusnál alacsonyabb vételár esetén reális számításnak tűnik. Észak-Amerikában várhatóan 3,5 millió forintnyi dollár lesz az autó alapára, Európában a magasabb adóterhek miatt sajnos drágább lesz a Honda hibridje.

Eredeti cikk és még több kép, itt.

(forrás: a5.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj