Az új Insight

Honda Insight PÁRIZS, Franciaország, 2008. október 2. - A Honda Motor Co., Ltd. a Párizsi Autókiállításon bemutatja a már eredetileg is hibridautónak tervezett Insight tanulmányt, amely a cég tervei szerint 2009-ben kerülhet forgalomba.
Mivel az Insight modell tervezésének egyik kulcseleme az volt, hogy a dinamikus teljesítményhez a különlegesen áramvonalas karosszéria is hozzájáruljon, a jármű külsejének kialakítása során különösen nagy hangsúlyt kapott a kiváló környezetvédelmi teljesítmény és az élvezetes vezethetőséget sugalló megjelenés. A kompakt Insight 4.375 mm hosszú, 1.695 mm széles és 1.425 mm magas, s különleges formatervű, ultrakönnyű alumíniumból készült keréktárcsáin 205/40 R18-as abroncsok feszülnek. Az autó műszerfalának minden eleme arra szolgál, hogy a vezető élvezze az autó kezelését, s az Insight tanulmány egész utastere azt az utánozhatatlan, futurista hangulatot tükrözi, amit csak egy hibridautó nyújthat tulajdonosának.

A most bemutatott tanulmányautó alapjaira épülő vadonatúj Insight modell ötajtós, ötszemélyes ferdehátú lesz, amit a Honda könnyű és kompakt hibridrendszere hajt; e rendszer fő erőforrása egy 1,3 literes benzinmotor, amelynek teljesítményét egy villanymotor egészíti ki. Míg átlagos fogyasztása nagyjából megegyezik a Civic Hybrid modellével, az új Insight kiválóan használható, könnyű és kényelmesen vezethető jármű lesz - ez főképpen speciális, új padlólemezének köszönhető, ami kifejezetten ehhez az autóhoz készült. A Honda 2009 tavaszán kezdi meg az új Insight forgalmazását Japánban, Európában és Észak-Amerikában, s az éves értékesítési mennyiséget évi 200.000 darabra becsüli.

A Párizsi Autószalonon tartott beszédében Takeo Fukui, a Honda Motor elnök-vezérigazgatója kijelentette: "Az új Insight sokkal több ember számára teszi majd lehetővé, hogy egy olyan kiváló minőségű hibrid kormánykereke mögé ülhessen be, amit csak a Honda képes kifejleszteni."

Azért esett a választás az Insight (bepillantás) névre, mert ez arra utal, hogy az új autó bepillantást enged egy új korszakba, amelyben a legtöbb autóvásárló számára elérhetővé válnak a hibridautók.

Honda Insight

(forrás: honda.hu)
LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj