Magyarországra jön a Honda VTR250

A gyártók európai kínálatában szinte már csak emlék a negyedliteres kategória, pedig Japánban nagy a kínálat és a konkurenciaharc ebben a géposztályban. Az ős VT250F 1982-es bemutatója utáni sikerszériája egészen 1997-ig tartott, a VTR250 ekkor jelent meg jellegzetes külsejével.

A szakértők, elemzők szerint az európai piacon a jelenlegi körülmények között várhatóan megnő a kereslet a kis fogyasztású, könnyen kezelhető, és megfizethető árú modellek iránt. Erre lehet megoldás a Honda otthoni sikermodellje, az idén felfrissített VTR250. A 2009-es modellévű változatnál is megtartották az előd jellegzetességeit, a letisztult, klasszikus naked bike külső mégis korszerű és sportosságot sugároz. Igazi egyéniség, messziről felismerhető térhálós csővázáról, ívelt tankjáról, üléséről. Az első lámpa kerek, felette hagyományos műszereket, hosszú szárú, jól használható tükröket találunk. Oldalról már izgalmasabb a látvány, a hátulnézet pedig egyenesen sportos a légies ülésidommal és az elkeskenyedő hátsólámpával. A vonzó külső kielégítő tartalommal párosul, a vízhűtéses, DOHC vezérlésű V2-es teljesítménye 30 LE 10 500-as fordulatnál, 22 Nm-es nyomatékát már 8500-nál élvezhetjük. A keverékképzésről korszerű, 32 mm torokátmérőjű PGM-FI befecskendező gondoskodik, pontos működésének eredménye a gyors és finom gázreakció és az alacsony fogyasztás.

A futómű is partner minden stílushoz, elöl 41 mm átmérőjű hagyományos teleszkóppár, hátul állítható rugó-előfeszítésű központi rugóstag felel az ötküllős, 17 collos kerekekre húzott 110-es, ill. 140-es gumik úttartásáért. A fékrendszer méretezése bőven elegendő a megfelelő lassításhoz, elöl két dugattyú szorítja a 296 mm átmérőjű tárcsát, hátul egy a 220 mm-est. A tengelytáv 1405 mm, míg a magas, 775 mm-es ülésmagasságnak sokan örülnek majd, és a 161 kg-os száraz tömeg is bíztató. Szinte bármilyen alkatú és tapasztalatú motoros biztonság érzetét növeli az ideális üléspozíció, természetes lábtartással, egyenes felsőtesttel, könnyen és lendületesen terelgethetjük a negyedliteres Hondát bárhol. A praktikum jegyében az ülés alatt kis tárolórekeszt, mögötte sisakzárat, mellette csomagrögzítő kampókat találunk. A Hondánál három színt ígérnek Európának, piros, fekete és matt fehér változat lesz elérhető, a jósolt ár 1 100 000-1 200 000 Ft lesz, ennyivel akár még itthon is sikeres lehet.

(forrás: a5.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj