Már itthon is kapható a Honda új 400-as robogója

Megérkezett a Silver Wing 400 utódja, az SW-T400. Az új modell fejlesztésénél a gyártó célja a maximális kényelem megalkotása volt kiemelkedő teljesítmény és biztonság mellett, mindez ráadásul luxus kivitelben.

A japánok Silver Wingje 2001-ben mutatkozott be, míg annak 400 köbcentiméteres változata 2005-ben érkezett meg a kereskedésekbe. A Silver Wing lecserélésével a 400-as is utódot kap, amely a gyártó szerint még kényelmesebb lett.

Az SW-T400 motorja ebben a kategóriában egyedülállóan soros kéthengeres, 39 lóerő mellett 37,8 Nm nyomatékkal rendelkezik. A kisebbik Silver Wingben már bizonyított ez az erőforrás, így ezen nem változtattak, de minden máson igen. Az első fék 20 mm-el nagyobb tárcsát kapott (276 mm), a hátsó maradt 240 mm, és a fékrendszer természetesen a Honda jól bevált CBS szerkezete, azaz a hátsó fékkar az első féknyereg egy dugattyújára is hat a háromból. 150 000 forintos felár ellenében ABS-el is rendelhető a motor, parkoláskor pedig rögzítőfék segíti a motorost.

A tengelytáv csak 5 mm-el növekedett, ám 1600 mm-es hosszának köszönhetően példás az egyenesfutás, az úthibák, hosszanti repedések sem tudják eltéríteni maxi robogót a kijelölt iránytól. A nagy tengelytáv a 247 kg menetkész tömeggel párosulva szűk fordulókban, dugóban araszolva igényel némi odafigyelést. Végsebessége ideális körülmények között 148 km/h.

Szélvédelme kiváló, üléspozíciója a nagy lábtérnek és az állítható háttámláknak köszönhetően kényelmes a vezetőnek és az utasnak egyaránt. A hátsó rugóstagok állítását könnyíti meg a nagy túragépeken szokásos, jól elérhető helyre szerelt tekerőgomb. Tizenhat literes tankja is támogatja a hosszú túrák bevállalását, több mint 300 km tehető meg megállás nélkül. A fedélzeti számítógép tájékoztat a pillanatnyi és az átlagfogyasztásról is, de minden egyéb adat leolvasható az elegáns műszerfalról.

Az ülés alatti kivilágított sisaktartó 2 sisakot is képes elnyelni, ezeket felülről is textil betét védi az ülőlap műanyagjába építve. Ami apróság nem fér el a sisakok mellett, az két kesztyűtartóba is tehető, ezek küzül az egyik még zárható is. Hátsó extra doboz 40 000 Ft-ért rendelhető a Silver Winghez.

Az új 400-as 1 698 000 Ft-ért kapható regisztrációs adóval, négy színben. Bátran állíthatjuk, a Honda továbbra is mérce az általa kreált óriásrobogók kategóriájában.

(forrás: a5.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj