Ahol a Nap felkel

(a szerző megjegyzése: a több részesnek szánt cikksorozat első része technikai okokból nem volt megnyitható a hondaklub.hu weboldalán, így azt kibővítve adom ismét közzé)

Gimnazista koromban tanultam japánul. Mondjuk akkoriban nem az autókért voltam oda és voltam olyan buta, hogy veszni hagytam tudásom. Pedig most milyen jól jönne! Mert virtuálisan most oda utazunk egy sorozat keretében, amiben az illegális utcai versenyeket nézzük meg Japánban.

Bővebben: Ahol a Nap felkel

A fékrendszer tuningja III.

Általában a kisebb kategóriájú autókat szerelik szemtelenül "hatékonytalan" fékekkel. Itt már egy egyszerűbb motortuninggal könnyen átléphetjük saját fékünk határait. Két úton indulhatunk, de a két út ugyanarra vezet, legjobb, ha egybekötjük a két lehetőséget. Ha már cserélünk, ne csak nagyobb, vagy ne csak hűtött, hanem nagyobb és hűtött tárcsákat kellene felrakatni. Mindenképpen a márkabarát társaságok körében, vagy versenyzői körökben érdemes tapogatózni.

Bővebben: A fékrendszer tuningja III.

Sor 4 = 0.5 V8

Figyelem, az alábbi képek és szövegrészletek egyes olvasók számára felkavarók, vagy epilepsziát kiváltó hatásúak lehetnek. Kérjük, csak saját felelősségre kattintson a „Tovább!” gombra!

Bővebben: Sor 4 = 0.5 V8

A fékrendszer tuningja II.

Vegyük először a gyárival csereszabatos tuning-lehetőségeket! A normál féktárcsát belső hűtésűre azért nem lehet egyszerűen cserélni, mert a belső hűtésű tárcsa sokkal (min. kétszer) vastagabb, ehhez másmilyen féknyereg kell, stb. Ilyen cseréket később írok le. Az egyszerűbb, olcsóbban és kevesebb problémával megvalósítható tuning a sport- vagy verseny-célú tárcsák és betétek használata.

Bővebben: A fékrendszer tuningja II.

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj